LED Garden 12V, LightsOn

LightsOn trädgårdsbelysning är ett plug and play system, vilket betyder att du själv enkelt kan montera lamporna och koppla ihop kablarna utan att kontakta en elinstallatör. För att få ditt system att fungera behöver du en transformator som omvandlar strömmen till 12V, en eller flera lampor samt kablar och övergångar efter behov. Oavsett om du köper ett komplett paket med trädgårdsbelysning eller sätter ihop ett eget system går det alltid enkelt att komplettera och bygga vidare med fler produkter från LightsOn. Kontakta vår duktiga kundtjänst om du behöver tips eller hjälp att välja produkter till just ditt system. 

Vanliga frågor om LightsOn trädgårdsbelysning

Hur många kablar kan jag koppla ihop?
Då systemet är utrustat med rejäla kablar samt att alla armaturer är baserade på LED-teknik kan du utan problem ha en total kabellängd på upp till 70m.

Behöver jag gräva ner kablarna? Systemet drivs av 12V-spänning. Det är fullständigt tryggt för såväl människor som djur. Du behöver inte gräva ner kablarna, men det ser snyggare ut om du döljer dem med bark, jord, singel etc. I gräsmattan kan du gräva ner kablarna några centimeter för att slippa problem med gräsklipparen.

Om jag har köpt ett komplett set, kan jag lägga till fler lampor?
Den transformator som medföljer de kompletta paketen är avsett för just dessa armaturer. Lägger du till fler armaturer så kontrollera att totalsumman watt på armaturerna ej överstiger transformatorns kapacitet. Om så, komplettera med en större transformator.

Hur vattentåligt är systemet?
Ett system är aldrig starkare än dess svagaste länk. Detta har vi tagit fasta på och sett till att alla komponenter är fullständigt vatten- och snötåliga med IP-klassning 44 och uppåt. Detta innebär att de trivs bra oavsett väder.

Kan jag placera transformatorn var jag vill?
Transformatorn är konstruerad för utomhusbruk och behöver inte skyddas för regn och fukt.

Hur många lampor kan kopplas till en transformator?
För alla armaturer finns markerat hur många watt de konsumerar. Lägg ihop dina armaturers totala antal watt. Denna summa får ej överstiga transformatorns kapacitet (watt-tal). För maximal livslängd rekommenderas att 20% outnyttjad kapacitet lämnas i transformatorn.