Köpvillkor
Varukorgen är tom

Köpvillkor

Nedanstående försäljning- och leveransvillkor gäller leveranser från Belysningsimporten Österlen ABs WebShop.
Villkoren gäller i de fall där det inte finns andra skriftliga avtal mellan köpare och Belysningsimporten Österlen AB.

Dokumentation och vägledning

Om det finns produktbeskrivningar och bruksanvisningar för produkten följer dessa med leveransen från Belysningsimporten Österlen AB, vill du ha ytterligare information eller råd från vår sida, är detta av vägledande art.

Leveranstid och transport

Leverans av varor från Belysningsimporten Österlen AB anses skett, när kunden har fått varan utlevererad. Beställningar skickas med DHL, såvida inte annat avtalats separat mellan köpare och Belysningsimporten Österlen AB. Leverans till köparens adress i Sverige, sker normalt sett samma eller nästföljande arbetsdag om produkten är lagerförd av oss, alternativt inom 1-2 veckor om produkten är lagerförd hos tillverkaren. Angivna leveranstider är preliminära och kan avvika. Leveranstid till Norge, Danmark och Finland är ca. 1-2 veckor. 

Risken för varorna

Risken för varorna som beställs i vår Webshop övergår till köparen när ångerrätten 14 dagar från mottagandet har löpt ut. Har varan skadats eller försämrats efter att köparen har mottagit den, kvarstår ångerrätten, om skador eller fel inte beror på slarv eller brist på vård från kundens sida. Kom ihåg att spara originalförpackningen, då varan vid ev. reklamation eller skador ska returneras i originalförpackningen.

Reklamation

Eventuella fel och brister på produkter / varor som levererats av Belysningsimporten Österlen AB måste åberopas inom 2 månader efter att du upptäckt felet. Det är din skyldighet bevisa på hur fel eller brister uppträder. Om du hittar ett fel, kontakta Belysningsimporten Österlen AB. Du kan inte reklamera fel som uppkommer 3 år efter det att du fått varan levererad. För produkter med begränsad hållbarhet, begränsas reklamationstiden av hållbarhetstiden. Du kan välja som konsument att produkten skall repareras eller bytas ut. Enda undantaget är om ersättning är omöjlig eller om det skulle medföra orimliga kostnader för Belysningsimporten Österlen AB.
För att reklamera en vara fyller ni enkelt i vårt reklamations och returformulär här, så återkommer vi med instruktioner så fort vi kan.

Ångerrätt

Belysningsimporten Österlen AB erbjuder 14-dagars ångerrätt från den dag du tar emot varan. Du har en skyldighet att returnera produkten i samma skick och mängd som mottagits, detta gäller även för förpackningar och informationsdekaler på produkten. Varor som har monterats eller på annat sätt gjorts åverkan på med verktyg eller dyligt tas inte i retur med hänvisning till ångerrätt. Returfrakten bekostas av er som kund. Har ni ångrat ert köp fyller ni enkelt i vårt reklamations och returformulär här, så återkommer vi med instruktioner så fort vi kan.

Information

Avtal (order) kan ingås/göras på svenska, danska eller engelska och kommer att sparas av företaget i 10 år, enligt bokföringslagen 2§ om Tid och plats för förvaring. Det är enbart möjligt att få tillgång till gamla order via vår webbplats om ni registrerat er som användare. Om du önskar en ny kopia av din order via e-post, skicka ett e-mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vi reserverar oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan inte garantera att bild återger varans exakta utseende eller beskaffenhet. Alla produkter vi säljer kan användas i Sverige.

Vi följer distansavtalslagen som finns att läsa hos Konsumentverket http://www.konsumentverket.se

Pris och betalning

I Belysningsimporten Österlen ABs WebShop har du möjlighet att beställa mot postförskott, kort, delbetalning eller faktura.
Alla priser på webbplatsen är inklusive moms men exkl. porto / frakt.

SveaWebPay Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Belysningsimporten Österlen AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso

SveaWebPay Delbetala

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Har du några frågor så kan du ringa 08-51493113 för närmare information.
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.
Allmänna villkor hittar du här.
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.

SveaWebPay Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder SveaWebPays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Gilla oss på Facebook

Vid särskilt utvalda tillfällen har vi väldigt fördelaktiga kampanjer och erbjudande på lampor. Genom att följa oss på facebook blir ni bland de första som blir informerade när det är aktuellt.

 

 

Belysningsimporten Österlen AB erbjuder ett brett sortiment av snygga lampor på nätet.

Därför är vi säkra på att ni kommer hitta någon lampa hos oss som faller Er i smaken, oavsett om ni söker golvlampor, taklampor eller ytterbelysning.

Behöver ni hjälp att välja lampor eller har någon fråga är ni välkomna att kontakta oss eller besöka oss i vår butik.   

Belysningsimporten Österlen AB
Branteviksvägen 7
272 37 Simrishamn

Org nr: 556980-4205

T: 0414-12977

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.belysningsimporten.se

Showroom & Butik

I vår butik lagerför och visar vi lampor från kända varumärken som t.ex. Belid, Herstal, Eglo Markslöjd m.fl.

Vi har öppet tisdag - fredag 14.00 - 17.00 och lördagar mellan 10.00 - 13.00.

Önskar ni besöka oss annan dag eller tid är ni välkomna att kontakta oss.